19 Sep 2018

Drie vragen aan Jibbe Willems

Een nieuwe onderzoeksreek Met Man en Macht is onderweg en trapt af in oktober. Wat kun je verwachten tijdens de drie presentatie-avonden "Koning Crumb" in Theater Kikker? We vroegen het aan 'de nieuwe Shakespeare' Jibbe Willems:

Met Met Man & Macht willen jullie in de voetsporen van Shakespeare treden: wat drijft jou om 'de nieuwe Shakespeare' te worden?
"Je kan beter naar de sterren reiken dan naar de modder wroeten. En al zul je geen hemellichaam met je vingertoppen aanraken, toch is streven naar het onmogelijke altijd interessanter dan je neerleggen bij het onvermijdelijke."

Wat hoop je dat de presentaties in Theater Kikker jullie brengen?
"Het is of ik mijn teksten opnieuw en anders kan beluisteren als er meer en onbekende oren in de zaal zitten. Dus de presentaties in Kikker zijn een directe check of de taal en tekst communiceert met een publiek."

Wat kan het publiek verwachten van de avonden in Theater Kikker?
"Geen idee, ik probeer mij altijd verre te houden van verwachtingen van anderen. Maar wat ik probeer te onderzoeken is een moderne tragedie, een koning tegen wil en dank. Of Shakespeareaanse taal en thema’s ook in een hedendaagse setting met contemporaine personages overkomt. En of president Trump, vervormd tot Koning Crumb, een interessant koningsdrama kan opleveren."

Met Man & Macht #2: Koning Crumb presenteert op 1, 8 en 15 oktober in Theater Kikker. Meer info en tickets).

(Foto: Willem Popelier)