mmm1
  mmm2

  (Foto's: Paul Hoes)

  Makers

  Concept: Greg Nottrot
  Tekst: Jibbe Willems
  Productie: Hemmo Bruinenberg

Met Man & Macht - Shakespeariaans ‘Monsteren’

1, 8 & 15 oktober// Theater Kikker, Utrecht
Tickets €7,-

Toneelschrijver Jibbe Willems heeft zichzelf ten doel gesteld in navolging van William Shakespeare groots wereldrepertoire te schrijven. Over macht, ambitie, hoogmoed en de onvermijdelijke val.

Zoals Shakespeare met zijn koningsdrama’s de machthebbers van toen onder de loep nam, zo onderzoekt Jibbe de machthebbers van nu. Samen met Greg Nottrot, theatermaker en artistiek leider van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel), sluit hij zichzelf in oktober drie weken op om deze thema’s te onderzoeken.

Samen fantaseren ze over een nieuw en groots verhaal; zowel van deze tijd als universeel en dus toekomstbestendig. Over macht en over de mens. Ze doen een poging het werkelijke plot van de eigentijdse mannen met macht op te tekenen. Samen verdiepen ze zich in Macbeth, King Lear en Richard II en de parallellen tussen hen en bijvoorbeeld Trump, Willem-Alexander en Berlusconi.

Op drie maandagavonden in oktober nodigen zij bij dit nadenken publiek uit. Ze proberen eerste tekstfragmenten uit, nodigen misschien wel een deskundige op het gebied van macht uit en praten met het publiek verder.

PERS
"Aan de twee lange zijden, met uitzicht op een lange wit gedekte tafel zit het publiek, al is ‘publiek’ niet hetzelfde als ‘toeschouwer’: zoals vaker bij het Nieuw Utrechts Toneel wordt de lijn bepaald door ons. ‘We zijn allemáál Jibbe Willems’ aldus Nottrot, want onze inbreng wordt zeer op prijs gesteld." - Theaterkrant.nl

"Bij de drie Jibbes is het aankomende repertoirestuk Met Man & Macht in goede handen: zowel de al van tevoren geschreven teksten als de nieuwe vondsten zijn net zo spitsvondig als dramatisch."- 8weekly.nl

Speellijst

2018-10-01 Theater Kikker, Utrecht Kaarten →
2018-10-08 Theater Kikker, Utrecht Kaarten →
2018-10-15 Theater Kikker, Utrecht Kaarten →
  mmm1
  mmm2

  (Foto's: Paul Hoes)

  Makers

  Concept: Greg Nottrot
  Tekst: Jibbe Willems
  Productie: Hemmo Bruinenberg